dimecres, 13 d’abril del 2011

UGT de Catalunya participem en la Campanya per l’Educació Mundial


Centenars d’escolars reivindicaran a Barcelona els drets de les dones i les nenes en l’acte central de la Campanya Mundial per l’Educació
·        Aquest any, la Campanya Mundial per l’Educació (CME) centra els seus esforços en la desigualtat de gènere a l’ educació, denunciant el fet que existeixin 37 milions de nenes sense escolaritzar i 506 milions de dones analfabetes.

·        Asha Miró, Pep Planas, Roser Ros, associacions i centenars de nens, nenes, adolescents i joves demanaran als polítics que compleixin els compromisos amb l’educació de tots i totes.

En el marc de la Setmana d’Acció que cada any promou la Campanya Mundial per l’Educació, avui dimecres 13 d’Abril tindrà lloc l’acte central a la Plaça dels Àngels a la ciutat de Barcelona.
Enguany l’acte es centrarà en l’anomenada GRAN HISTÒRIA, formada per contes que a partir de testimonis reals, posen de manifest el que suposa l'accés o el no accés a l'educació per a la vida de milions de nenes i de dones. A l’acte participaran escoles, entitats i personalitats destacades de l’àmbit de la cultura i la política.
Cada any, la campanya organitza la Setmana de l'Acció Mundial per l'Educació (SAME), una setmana de mobilitzacions a favor del dret a l'educació. Aquest any 2011, la SAME es celebrarà  durant la setmana del 11 al 17 d'abril a quasi totes les ciutats de l’estat sota el lema “L'Educació no és un conte: pels drets de les nenes i les dones”. Durant aquesta setmana persones de tot el món es mobilitzaran per sensibilitzar a la classe política i a l’opinió pública sobre la importància de l'educació de les dones i les nenes i sobre la necessitat d'actuar de manera urgent per al compliment del dret a l’educació.
La Campanya Mundial per l’Educació (CME) és una coalició internacional formada per ONG, sindicats de l'entorn educatiu, centres escolars i moviments socials de tot tipus. La CME reclama el compliment íntegre dels compromisos de la Cimera de Dakar, on la comunitat internacional es va comprometre a garantir l'accés a una educació de qualitat per a tothom abans de l’any 2015.   

ORGANITZEN: Ajuda en Acció, CC.OO., Educació Sense Fronteres, Sindicalistes Solidaris,  Sonrisas de Bombay, FISC, VOLS.

diumenge, 10 d’abril del 2011

COMENCEN ELS CURSOS DE COOPERACIÓ-FETE

Els dies 5 d'abril, a Girona, i 6 d'abril, a Barcelona, van començar els cursos sobre “La cooperació internacional en l'àmbit educatiu: l'exemple de Nicaragua” que al llarg de 30 hores (20 teòriques i 10 pràctiques) oferiran una aproximació crítica, teòrica i pràctica, a la cooperació internacional en l'àmbit educatiu donant a conèixer la cooperació catalana amb l'AEPCFA en matèria d'alfabetització i Educació Popular a Nicaragua facilitant la participació i el compromís en projectes de cooperació en l'àmbit educatiu i sindical.
L'acollida dels cursos ha estat extraordinària atès que s'inicien amb 17 participants a Girona (15 assistents a la primera sessió) i 29 a Barcelona (26 assistents en la primera sessió): prop de 50 persones participants i una vintena més que no van poder accedir per incompatibilitat horària o simplement per haver-se tancat el contingent màxim de participants previst.