dimarts, 28 de juny del 2011

ACTIVITATS DEL GRUP DE COOPERACIÓ DE FETE-UGT


El passat dilluns, 20 de juny, es va reunir el grup de participants al curs de cooperació internacional en l’àmbit educatiu organitzat per la FETE-UGT de Catalunya interessades en els projectes de cooperació amb Nicaragua del sindicat. Va presentar l’acte la Roser Font, secretària general, i en Sebas Parra va presentar i comentar els trets essencials dels diferents tasques de la cooperació del grup de la FETE-UGT:

·             cooperació amb l’AEPCFA, en xarxa amb altres institucions i organismes de Catalunya i arreu, especialment en el projecte d’alfabetització de les comunitats indígenes Rama-Kreole dels municipis de Bluefields, Kukra Hill i Laguna de Perlas, RAAS, Nicaragua
·             participació en les activitats de la PNLA, Plataforma per una Nicaragua Lliure d’Analfabetisme
·             IV Brigada IPF-AEPCFA a Bluefields i Kukra Hill, RAAS, Nic, agost-2011, i
·             projecte de sensibilització i educació per al desenvolupament: cooperant en l’elaboració de materials didàctics per a la postalfabetització (els materials s’editarien en català, espanyol, mayangna, mískito i rama – kreole i es faria difusió, fonamentalment a centres educatius nicaragüencs i catalans)

Les participants vam mostrar interès en participar en el grup d’elaboració de materials una vegada que, passades les vacances, retornin les activitats del grup. 

divendres, 10 de juny del 2011

PROPERA REUNIÓ DEL GRUP DE COOPERACIÓ DE FETE-UGT

Companys i companyes: finalitzades ja les sessions teòriques del Curs de cooperació internacional en l’àmbit educatiu: l’exemple de Nicaragua organitzat per la FETE-UGT i per tal d’acollir les persones que han optat per fer les hores pràctiques participant en el nostre grup de cooperació-fete sembla convenient fer una reunió que us proposem pel proper dilluns 20 de juny, a les 18 h, a la Seu del Sindicat, Rambla del Raval 29-3ª planta, amb el següent Ordre del dia:

  1. Presentació del grup de cooperació-fete i dels projectes del grup a Nicaragua, a càrrec de la Roser Font, Secretària General de FETE-UGT de Catalunya, i coordinadora del grup
  2. Proposta de Pla de treball del grup pel curs 2011-12
  3. Altres possibles temes d’interès   
No cal dir que volem marxar de vacances deixant el grup consolidat, ben organitzat i amb un pla de treball concret i realista que ens permeti començar el curs vinent cooperant d’una manera útil i didàctica.  És per això que demanem la teva assistència si estàs interessada en els temes relacionats amb la cooperació internacional en l’àmbit educatiu del nostre sindicat i en tot cas com a assistència per l’acompliment de la part pràctica del curs.

Rep una fraternal salutació.

Roser Font i Pi
Secretària General de FETE-UGT de Catalunya

dimecres, 1 de juny del 2011

FINALITZA 1ª PART DEL CURS La cooperació internacional en l'àmbit educatiu: l'exemple de Nicaragua

El passat dissabte, 28 de maig, va finalitzar a Barcelona la primera part del curs organitzat per la FETE-UGT de Catalunya que ha reunit, a les seus del sindicat a Girona i Barcelona, prop de quaranta estudiants i professionals de l'educació interessades en la cooperació en general i amb els projectes de l'AEPCFA en matèria d'alfabetització i postalfabetització a Nicaragua en particular. Durant 20 hores i al llarg de sis sessions s'ha desenvolupat la part teòrica del curs prèvia a les pràctiques que tindran lloc durant les properes setmanes.  

Aquesta sessió final es va iniciar amb un videofòrum del documental “¿Qué cosa es la alfabetitación mi hermano?”, presentat pel seu director, l'infògraf solidari Pep Caballé, en homenatge a la Declaració del municipi de Palacagüina Territori Lliure d'Analfabetisme i va continuar amb un altre centrat en el Yo, sí puedo, “Nicaragua llegir per viure”, del grup Imatges per la Solidaritat.


A continuació van ser presentats els projectes de cooperació amb Nicaragua del grup de cooperació de la FETE-UGT de Catalunya per la Cra. Roser Font, Secretària General del Sindicat, i Sebas Parra, coordinador del curs. En aquesta última part de la sessió vam comptar amb la presència del Cro. Enric Font, president de la Casa de Nicaragua.