diumenge, 25 de setembre del 2011

NOU CURS, REPTES NOUS, Fem balanç del que hem fet i plantegem com seguim treballant



Fa deu mesos, el 17 de novembre de 2010 constituíem el grup promotor del nostre sindicat per treballar per la cooperació internacional en l’àmbit educatiu. Vam acordar que treballaríem en tres línies d’actuació:

- informació i difusió

- formació i assessorament al professorat i personal educador

- col·laboració i participació en projectes de cooperació


Avui podem fer balanç del que hem fet , de quina ha estat l’experiència de la brigada que ha anat a Nicaragua aquest estiu i poden començar a perfilar quins seran els objectius pel curs que entrem.


De la primera línea  hem fet difusió de la Campanya Mundial per l’Educació als  Centres Educatius de Catalunya  http://www.cme-espana.org/  i a partir d’aquest curs  farem difusió a través del correu electrònic a centres i a la nostra afiliació dels butlletins que generem des del sindicat en els espais de treball en la xarxa : EDUCACIÓ EN VALORS http://www.educacionenvalores.org/spip.php?page=catala&lang=ca i AULA INTERCULTURAL http://www.aulaintercultural.org/sommaire.php3?lang=ca

De la segona línea poden estar contents ja que hem organitzat el curs de formació continua per educadors i educadores  i professorat amb un notable èxit de participació , entre l’edició de Barcelona i la de Girona varen seguir i acabar el curs 40 persones. Volem remarcar que alguns dels treballs que van realitzar els  alumnes son molt interessants i amb el permís dels autors tenim intenció de publicar-los en aquest bloc.

Aquest  fet ens porta a pensar  que pel curs que entren organitzarem la segona  edició del  curs amb algunes novetats que millorin l’anterior.  Comptem amb en Sebas Parra per a coordinar-lo i això  ja es garantía de qualitat i bon fer. Les previsions són :

Preparació del curs i preinscripció - novembre/ desembre 2011

Realització del curs- de marc a maig 2012

De la tercera  línia  d 'acció n’hem de fer especial menció:
Del curs de formació per a la cooperació 11 persones participants van a apuntar-se a la Brigada  Internacional per treballar amb l' Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador ( Aepcfa) en el projecte d’alfabetització a la Regió Autònoma Atlántico Sud ( RAAS). L’experiència ha estat molt interessant i enriquidora. La Brigada va treballar de valent i els resultats del seu esforç es poden palpar en l’empremta que han deixat al municipi de Kukra-Hill població de la costa caribenya de Nicaragua. Per veure el seu desenvolupament i reportatge fotogràfic podeu accedir al bloc de l' associació http://aepcfagirona.blogspot.com



Ara toca retrobar-nos i per això fem dues convocatòries:

Dia 8 d’octubre al matí a la FETE-UGT ( Raval) ens trobarem el grup de brigadistes Nicaragua 2011.

Dia 13 d’octubre a la tarda ens trobarem el Grup de cooperació FETE per tal de veure quines activitats duem a terme i com concretem el projecte d’elaboració de materials didàctics per a la post alfabetització. Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada